Var pop, ikke pop, nå pop

21 Jump Street er en filmatisering av 80-tallets TV-serie med Johnny Depp. I 2012 kom den første filmen med Jonah Hill og Channing Tatum. Nå er duoen tilbake, og det meste er som før – bare motsatt.

En plagsom romkamerat
En plagsom romkamerat

22 Jump Street – DVD.  Schmidt og Jenko er kanskje ikke de skarpeste knivene i skuffen (hvem fant på dette tåpelige uttrykket?), men sammen er de heller ikke sløve.

Fra forrige film husker vi at Jenko var den kuleste på grunnskolen, mens Schmidt ble den kule på videregående. Som politimenn blir de sendt ut på oppdrag for å stoppe narkotikasalg på College – og nå er det Jenko som blir mest populær.

Filmen er som 21 Jump Street, bare motsatt, men nå er det addressenr. 22 og Church of Holy Spectacle. Jenko var pop, ikke pop, men nå pop, og blir en del av skolens kuleste gjeng som spiller amerikansk fotball.

Sketsjene er som tidligere på både godt og vondt, og heftige actionscener er sjelden en ulempe. Helt til slutt får vi se jukseoppfølgere til 22 Jump Street. Ganske festlig, og publikum ser filmplakater til noen og 40 Jump Street-filmer, hvor det hele ender md 2121 Jump Street. Festlig.

Filmen er selvfølgelig ikke like sjarmerende og kul som for eksempel Dødelig Våpen-filmene, men det er allikevel en type film som det er lett å anbefale for et bredt publikum. Ikke perfekt, men samtidig mer enn grei tidtrøyte. Ice Cube er også med, og ikke uventet er hans rolle ganske kul. Tatum og Hill er også et likandes par.

 

 

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no