Ypperlig hvete/IPA

Norsk Ølimport har monopol på import av Brasserie Fantôme i Norge. Men det kommer også andre godbiter, hvor flere bryggeri er fra Belgia. Crime Passionnel fant nylig veien til spesialpolet. 

 

De Dochter van de Korenaar
Crime Passionnel (7,5%)

Det meste er egentlig lekkert med dette ølet, og Audun Vhile fra norsk Ølimport sier at denne selger som varmt hvete(øl) fra tap på utvalgte barer og puber. Det forstår jeg godt.

crime-passionnel

Noen ganger er det helt ok å drikke en velsmakende øl uten sedmenter og uklare toner. Sjangeren er hvete/IPA, men her er det definitivt mest av sistnevnte. Crime Passionnel har en speilblank ren kropp i retning oransje og med en centimeter skumtopp.

Egentlig er dette en nesten perfekt IPA for min smak, og med et rafinert og fremtredende humlestikk, blir den frisk og leskende, samtidig som den er balansert. I tillegg til fin aroma/smak av humle, er det også fine toner av friske frukter i retning fersken, ananas og citrus.

Denne vil gå rett hjem hos de fleste ølentusiaster – spesielt om en setter mer pris på en øl i retning IPA istedenfor den mer baktunge DIPA.

Crime Passionnel  koster noen og 70 kroner på vinmonopolet, og det er litt  i overkant høy pris for en flaske 0,33, selv om en nesten får vann! i munnen av å tenke på hvor godt denne smaker.

Les også: Intervju med Audun Vhile

Karakter 5,5/6

sØLve friestad – scoop@scoopmanagement.no