Hva skjer om du svarer?

Det er mange som mottar svindelforespørsel på mail, som igjen betyr at noen faktisk går på limpinnen. Scoopet testet hva som skjedde om en faktisk svarer på slike henvendelser. Hva om en tilbyr personlig oppmøte for utbetaling?

STUCK IN SCOTLAND. Bjørn Jenssen var i trøbbel. Alle pengene var blitt frastjålet og nå var han «stuck» i Glasgow. Jeg vet ikke hva han gjorde i Skottland, men jeg antar det kan ha vært en forretningsreise, eller kanskje et rettskrivingskurs i norsk gramatikk? Samtidig som jeg spør meg selv om der er mulig å sortere noen ut av knipe med for eksempel vitale elementer, men drit i det. Mr. Jensens mail kunne fortelle følgende:

 

  •  – Beklager for ulemper, jeg er i Glasgow, Skottland. Jeg er her i en uke og jeg hadde bare vesken min stjålet på buss-stasjonen. Den inneholder alle mine vitale elementer, telefon, penger og pass. Jeg har vært prøver å sortere ut ting, jeg trenger litt hjelp fra deg. å låne meg 1000 pounds å sortere meg ut av denne knipen, og summen vil være betales tilbake så snart jeg kommer tilbake fra Skottland.  Mvh Bjørn Jenssen.

 

Dette var jo voldsomt trist, tenkte jeg. Tenk å bli robbet for alle eiendeler i utlandet. Uten å spør meg selv noe spesielt om hvorfor akkurat jeg får denne mail, føler jeg heller for å hjelpe. Hva kunne jeg gjøre? Akkurat denne dagen ble mitt navn til Markus som har en sånn passe internasjonal svong over seg.

 

– I will be glad to help you, Bjørn. Do you have an account for the money-transfer? Hope you are okey.

Markus.

 

  • – Thanks for the response. You do not need account to send funds via western union. Mvh Bjørn Jenssen

 

– Okei, that´s great, Bjørn, but can I just transfer money to your mailaddress? You should explain better, since you are the one needing help:-)

Markus.

 

  • – Can you have the funds sent via western union? I will remit you as soon as I return. I await your reply, Mvh Bjørn Jenssen

 

Dette var jo ikke en voldsomt ydmyk forklaring, men heller et spørsmål. Men HEY, mannen er jo både blakk og stresset, så…

– Yes, I can do that.

Markus.

 

 

  • – Below are the necassary details: Receiver´s name: Bjørn Jenssen. Address: 413 Sauchiehall Str, Glasgow G2 3LG, Scotland. I will need tne MTCN number as soon as you have it done.  Mvh Bjørn Jenssen

 

Glasgow er forresten et sted jeg aldri har vært. Kanskje jeg skulle tatt turen til Skottland, og gitt ham pengene selv? Det blir jo ikke mer personlig enn det.

– I´m actually going to Glasgow later today. Maybe we can meet, and I can give you the money in cash?

M.

 

  • I need the money as soon as possible. Mvh Bjørn Jenssen

 

Jeg skjønte at det hastet. Selv om Jenssen ikke vet hvilket land jeg er fra, antar han at jeg bor for langt borte fra byen. Fair enough. Men hva om jeg har en slektning som bor der da?

– Ah… okei, I see. I have an uncle living in Glasgow. Where and when can he meet you? 

M.

 

Bjørn Jenssen er ikke så glad i slektninger. Derfor svarte han ikke på min siste mail. Hva nå? Hadde han skaffet pengene han behøvde for å dra hjem? Etter et par dager måtte jeg ta nytt grep.

– Hi again. My uncle could not make it, so I must transfer the money via Western Union after all. Is that still okey?

M.

 

  • – OK. I will need the MTCN number as soon as you have it done. Mvh Bjørn Jenssen.

 

Se der, ingen hadde hjulpet min kjære venn enda. Hvor har det blitt av givergleden til folket? Jeg ventet et par dager før jeg skrev en ny mail.

– Hi, Bjørn. Sorry for the delay. I am ready to transfer now – is it to late?

M.

 

  • – Will it be possible to send the money tomorrow? I await your reply. Mvh Bjørn Jenssen

 

Bjørn Jenssen har trolig hatt noen tøffe dager i Glasgow. Hva om jeg ventet til neste dag?

– I have the MTC-number from Western Union if you still need the money, or did you fix something else for safe journey home?

M.

 

  • – Thanks for your assistance. I need the MTC number to enable me receive the money. Mvh Bjørn Jenssen.

 

Det var på tide å sjekke ut hva MTC-nummer er. Jeg fant mange på nettet, og diktet opp et falskt et.

 

– Okei. The MTC-number is: 731-899-3755.  Have anybody else given you money yet, or are you depending om just me?

M.

 

  • – The money I received was not enough to cover my expenses. I realy appreciate your assistance. I will get back to you as soon as I pick up the money. Thanks. Bjørn Jensen

 

Selv om Bjørn Jenssen ikke lenger brukte Mvh, antar jeg at han var takknemmelig. Etter dette har jeg merkelig nok ikke hørt mer fra fyren, som var fortapt i Skottland. Håper at han kom seg hjem til slutt, og ikke ble utsatt for svimdel.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny

Legg igjen en kommentar