Mannen som fikk Madonna til å le

Nils Vermund Gjerstad er en bereist journalist som har møtt kjente tryner og navn. Under en pressekonferanse på Berlinale i 2008 spurte han Madonna om noe som gjorde artisten målløs og lattermild. Hva spurte han om, egentlig? 

Skuespiller Sienna Miller og Nils. Foto: Privat
Skuespiller Sienna Miller og Nils. Foto: Privat

 

Tekst: Sølve Friestad

 

I ØST OG VEST. Nils Vermund Gjerstad har vært i både øst og vest, og trolig i nord og sør også. I tillegg til å vise klipp fra pressekonferansen med Madonna, ønsket Scoopet å finne ut litt mer om Nils.

 

Nils Gjerstad har møtt bl.a. Bjørk, Kate Winslet, Helena Christensen, Rene Zelwegger, Kirsten Dunst, Maggie Gyllenhaal, Andi Serkis, Donovan, Patti Smith, Scarlett Johanssen og kvinnen Prudence som noen sikkert kjenner igjen fra The Beatles-låten Dear Prudence.

 

– Bjørk er blant de mest interessante jeg har møtt. Det var så befriende å møte henne fordi hun fremsto som ærlig og uten diva-nykker, sier Nils.

 

Hvordan var det å prate med Scarlett Johansson?

Nils Vermund Gjerstad og Prudence. Foto: Privat
Nils Vermund Gjerstad og Prudence. Foto: Privat

– Jeg likte veldig godt å prate med henne. Jeg har intervjuet henne både før og etter at hun ble berømt, og jeg må si hun var betraktelig kulere før hun ble superstjerne. Da snakket hun om alt. Etter suksessen virket det som om Scarlett ville si minst mulig og bare bli ferdig med intervjuet fortest mulig.

 

 Les også: Intervju med Andy Serkis

 

 

Kan du si litt om møtet med Prudence?

– Prudence er fortsatt svært opptatt av meditasjon som hun lærte av Maharashi Mahesh Yogi – en mann som Lennon mente var en sjarlatan.

Lennon skrev den Dear Prudence til henne, hvor han oppfordrer til mindre meditasjon og bli mer sosial med venner. … –Dear Prudence, greet the brand new day. The sun is up, the sky is blue. It’s beautiful and so are you. Dear Prudence, won’t you come out to play?»

– Artisten Donovan var også tilstede og leverte en fabelaktig konsert på Beatles-festivalen i New York. Donovan var ellers mannen som lærte The Beatles å spille den spesielle guitarpick-metoden som brukes på Dear Prudence.

 

…og hva med Patti Smith?

Donovan og Nils Vermund Gjerstad. Foto: Privat.
Donovan og Nils Vermund Gjerstad. Foto: Privat.

– Patti Smith er en oppegående kvinne med sterke meninger. Hun irriterte seg over trangsynte rockejournalister, og sa at – Hver gang du ser en journalist kalle meg punkrocker, ser du en person som ikke fatter bredden i musikken min !

 

Og så var det dette med Madonna da.

Hva spurte du om?

– Madonna var på Berlinale for å promotere sin regidebut innen spillefilm; Filth and Wisdom. Der valgte hun å bruke låten Erotica som hun skrev for over 15 år siden (i 2008).

Jeg spurte Madonna om hvor viktig innholdet i låten var i dag siden hun var gift, men spurte også om hvor viktig det var med sex og erotikk for henne i dag?

 

Hvorfor valgte du akkurat dette spørsmålet?

Klikk på bilde for å se filmklippet.
Klikk på bilde for å se filmklippet.

– Vel, når jeg først hadde sjansen til å møte Madonna, villle jeg spør om noe uventet. Hun har spilt på sex i hele sin karriere og ga ut selvbiografien; SEX. Derfor tenkte jeg at det måtte være helt relevant å spør om hennes forhold til sex etter at hun ble mor og etablert med ektemann.

– Reaksjonen var mer defensiv enn forventet. I ettertid fikk jeg vite at hun var inne i en vanskelig periode med ektemannen Guy Ritchie (jepp, han du tror – journalist anm.), og kort tid etter ble de skilt. Kanskje spørsmålet var vanskelig å svare på? Men når hun velger å bruke en av sine mest erotiske låter (Erotica) som soundtrack til en film hun regisserer, syns jeg hun bør tåle spørsmål om det.

En kan jo se at pressefolk også reagerer på spørsmålet, men kanskje mest på en positiv måte?

– Det var gøy at andre pressefolk lot seg underholde av min dialog med Madonna. Jeg syntes det var noe daft over hele seansen, hvor flere journalister hadde kjedelige spørsmål, og at alt for mange bare ville smiske med stjernen blant oss.

Ventetiden er over. Scoopet.net er klar til å presentere videoklippet som viser Madonna sin reaksjon etter at Nils Vermund Gjerstad fyrer sitt spørsmål til verdens kanskje mest kjente person som begynner på bokstaven M.

 

  • Nils Vermund Gjerstad skriver for tiden på en bok om sine reiser og personer han har møtt. Ifølge Nils blir boken en fin blanding av hardtslående historier og nære møter, med alt fra leiesoldater, livvakter, Stalingrad-veteraner, folk i mafiaen, mordetterforskere og A-kjendiser i Hollywood.

 

Scoopet.net – scoop@scoopmanagement.no

 

scoopet-facebook-ny