Snøslaps fra AAss

De store industrielle ølgigantene forsøker stadig å ta en bit av håndbryggerienes marked ved å produsere annet enn vanlig pilsner. Her er nok et mislykket forsøk fra Norges eldste bryggeri. 

 

Aass Hveteøl – California Hveteøl 4,7%


Denne påståtte hveteølen har et massivt skum i glasset til å begynne med. Uheldigvis utvikler dette seg til en slapp og tynn masse som ligner snøslaps. 

Den lyse pilsnergylne farven minner lite om en hveteøl og en spade er definitivt ikke en spade. I tillegg til dårlig lukt er ølet dårlig karbonert og blir et tamt og fiendtligt angrep mot ganen.  Av karakter og aroma er det bare en viss småsur maltsødme som er verdt å nevne, og til tross for påstått bruk av hvete i ølet, er det ingen relasjoner til denne sjangern, what so ever. Aass Hveteøl er som en dårlig pilsner uten munnfylde, og denne bytter jeg ut med en frisk pils når som helst. 

 

 

Les også: Anmeldelse av AAss Weizen

 

La oss håpe at dette ikke blir en norm for folket som skal teste hveteøl for første gang. Om så skjer, har personen fortsatt ikke peiling på hvordan en hveteøl smaker. Ølet er egentlig en skam for både sjanger, bryggeri og denne påståtte undergjærede hvetølen er intet annet enn et mislykket forsøk, som en avkledd keiser. 
Det eneste som er positivt er at jeg får en krone igjen når jeg panter den appelerende boksen som faktisk ser ganske godt ut. Det er da noe.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter-1