Nytt fra Europe

Mandag 9. mars er dagen for Europes nye plate. Svenskenes 10. Album heter War of Kings og har selveste John Norum med på gitar igjen. Joey Tempest er vokal, og Europe i 2015 er småtung bluesinspirert hard rock med klare referanser til 60 og 70-tallets hard rock i Deep Purple-ish gate.  NYE PLATER UKE 11. Scoopet gir deg 10 nye album som cirka blir lansert i disse dager.

Europeeurope-war-of-kings Emma-forsberg

War of Kings (Warner Music) er innspilt i PanGaia Studios, Stockholm og er produsert av Dave Cobb (Rival Sons). Joey Tempest har uttalt at dette (selvfølgelig) er albumet de alltid har hatt lyst til å lage, hvor han faktisk refererer til både Black Sabbath, Led Zeppelin og Deep Purple. Europe 2015 er: Joey Tempest, vokal, John Norum, gitar, John Leven, bass, Mic Michaeli, Keyboards, Ian Haugland, trommer.

Ebba Forsberg

Om jag lämnar dig; Forsberg synger Tom Waits (Eboth/Gamlestans Gramofonbolag) Veteranen Ebba Forsberg har variert sine musikalske uttrykk i å tolke egne og andres låter. Denne gangen er det selveste Tom Waits som blir tolket på svensk. Oversetteren av tekstene er ingen ringere enn Mikael Wiehe. Forsberg mente forresten først at Waits hadde for mange sentrale låter som en kvinne ikke kunne synge, men kanskje hun tok feil? Ebba Forsberg har tidligere gjort det samme med både Bob Dylan og Leonard Cohen og gir denne gangen Waits-tolkninger av både eldre låter fra 1970-tallet og frem til nyere tid.

Thulcandraevil-invaders thulcandra

Ascension Lost (Napalm Records/Border Music) Tredje album fra tyske Thulcandra som er i et melodiøst black metal-lansdkap, hvor det er referanser til en kombinasjon av old school black metal, kombinert med nyere black metal, gjerne fra Norge. Det er hardt, tungt og tidvis ganske tøft.

Evil Invaders

Pulse of Pleasure (Napalm Records/Border Music) Debutalbum fra Belgia med hovedfokus et sted midt i thrash og speed-metal som sverger til 80-tallet. Produksjon og ikke minst vokalist høres ut som dette faktisk ble innspilt rundt midten av 80-tallets storhetstid for uvøren metal. Kanskje en kan bli lei av den skrikende vokalisten i lengde, men de er i det minste mer tro mot sjangeren enn de fleste andre. Kanskje Exodus, Agent Steel og Anthrax er blant Evil Invaders favorittband til tross for Iron Maiden og Judas Priest-tendenser med sine gitarriff.

 

 

Spotify spilleliste uke 11

 

Imagine DragonsImagine-dragons

Smoke and Mirrors (Universal Music) Album nr. 2 fra Las Vegas-bandet som debuterte som #2 på Billboard Topp 200 Albums Chart med sin debutplate; Night Visions fra 2012. Singelen Radioacive solgte 9 x platina, albumet solgte over fire millioner eksemplar på verdensbasis og de fikk også en Grammy for Best Rock Performance i 2014. Imagine Dragons har ellers spilt på Slottsfjell, Hove og Bergensfest, i tillegg til et utsolgt Rockefeller og Sentrum Scene. Sjangermessig er de kanskje et sted mellom Melody Club, Dave Matthews Band, Rudimental, Blur, Coldplay og The Cure?

UFO36-crazyfist UFO

A Conspiracy of Stars (Steamhammer/Border Music) Om de gamle er eldst, er også britiske UFO et knippe ringrever med fartstid på 45 år. Det er faktisk over 20 år siden UFO ga ut sitt forrige studioalbum, og Mogg, Raymond og Parker er faktisk originale medlemmer. Førsteinntrykk er at dette faktisk kan ha livets rett, og her er det rett og slett UFO-rock som står i høysetet. Ufo 2015 er Phil Mogg, vokal, Paul Raymond, gitar og keyboard, Vinnie Moore, gitar, Andy Parker, trommer og Rob De Luca, bass.

 

36 Crazyfists

Time and Trauma (Spinefarm/Petting Zoo)

36 Crazyfists
36 Crazyfists

Nymotens metalband fra Alaska som gir et bra førsteinntrykk. I motsetning til band som Avenged Sevenfold, unngår vi sutrevokal som sjelden hører hjemme i tunge takter og uttrykk og jeg får en herlig referanse til Machine Head, Slipknot og Soil. 36 Crazyfist har faktisk holdt på i 20 år, og overbeviser at de slettes ikke har tenkt å gi seg med det første.

 

Big Sean

Dark Sky Paradise (Universal Music) Tredje album fra Big Sean har kjente gjesteartister som Drake, Jhene Aiko, Ty Dolla Sign, John Legend, Chris Brown, Lil Wayne, Kayne West og flere. Første singel var I Don´t F***K With You og toppet Billboard Hot Rap Song, Rhytmic og Hot R&B/Hip-Hop. Tidvis er dette ikke så voldsomt fjernt fra dystre låter med Eminem. Kayne West og DJ Mustart står bak produksjonen av Dark Sky Paradise.

Emile Haynie

big-sean emile-hayne

We Fall (Universal Music) Debutplate fra Grammyvinnende produsent og låtskriver som har jobbet med bl.a. Eminem, Kayne West, Bruno Mars og Lana Del Rey. Amerikaneren brukte seks måneder i Los Angeles for å spille debuten, og ikke uventet fikk han besøk og hjelp fra kjente artister. Brian Wilson, Lana Del Rey, Rufus Wainwright, Lykke LI og Randy Newman er bare noen blant flere som bidrar med vokal. Forvent et ganske radiovennlig, dog behagelig og velprodusert popalbum.

The Avener

the-avener

The Wanderings of the Avener (Universal Music) Totalt ukjent for min del, men det er Tristan Casara som skjuler seg bak The Avener. Den franske DJ og produsent klatret til topps på tyske iTunes med Fade Out Lines. Casara er kjent for flere klubhits i tillegg til å ha en forkjærlighet for piano og deep house.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no