Veislakt på singel

Til tross for gramatisk ukorrekt tittel på artikkel, er Veislakt klar med ny video. Sprenga vekk ei bru er første smakebit fra den kommende fullengderen som blir sluppet få dager før unger og voksne vaier med flagg til korpsmusikk i mai. 

veislakt-omslag-sprenga

VEISLAKTIV Sprenga vekk ei Bru (Indie Records). Veislakt er kanskje aller mest «beryktet» for frontfigur René Undem, men det er også Subject Delta, som er Undems faste orkester i både live og studiosammenheng.

Blant norske band er definitivt Veislakt noe en har lyst til å også se andre steder enn langs veikanten. René Undem ble nemlig sendt ut på gangen da læreren på ungdomskolen fortalte om Janteloven. Det har resultert i en energisk frontfigur som «gir beng» på livescenen i tillegg til å være både stolt og aktiv i promotering av eget band. En skal ikke se bort fra at dette er en medvirkende årsak til at de har signert distribusjonsavtale med Indie Records.

Sprenga vekk ei Bru er en ganske typisk Veislakt-rocker med saftige gitarriff og godt driv på dialekt. Etter et par runder sitter refrenget i hjernebarken, til tross for at jeg faktisk syns oppbygning og mellomparti er sterkere enn selve refrenget. Scoopet har hørt på guttas kommende album (Litium og annet smågodt), og ville personlig valgt en annen låt som første singel fordi det finnes enda bedre låter på det kommende albumet. Dere kan for eksempel glede dere enda mer til låter som Veislakt, Ka Då For og Kula i Kosmos som er Scoopets Hat-trick for øyeblikket.

 

SE: Veislakt – Sprenga vekk ei Bru

 

Veislakt føles fortsatt som en litt hardere utgave av bandet Ingenting, og Sprenga vekk ei Bru er utvilsomt en grei innføring i Veislakts kokebok for oppbygning og uttrykk, samtidig som det skal nevnes at jeg digger den herlige relasjoner til skitten god punkrock.

Veislakt er: René Undem, Fredrik Undem, Tommy Utsola, Aslak Markhus og Vebjørn Solheim. Foto hovedbilde: Kjell Jørgensen.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny