Stor hyllest til Raga

Kunne du tenke deg 100 låter med Raga Rockers fra 100 forskjellige artister? Ville du i tilfelle hatt samlingen på CD eller vinyl? Raga Rockers-fansen kan fritt velge, men det kan være lurt å være kjapp. 18 timer etter at nyheten ble sluppet, er nemlig 40% av prosjektet ferdigfinansiert, som vil si at det er stor interesse for den kommende samlingen. 

 

Audrey Horne - Live på Norway Rock. Foto: Sølve Friestad
Audrey Horne er et av 100 band som hyller Raga Rockers

SANNHET PÅ BOKS – En hyllest til Raga Rockers blir en realitet 18. november 2015, og vil bli en spektakulær samleboks på CD og vinyl. Christer Falck er ansvarlig for utgivelsen og kan fortelle Scoopet om begrenset opplag på 500 nummererte eksemplarer for CD, og 1500 nummererte eksemplar på 180 grams vinyl. Med andre ord kan en anta at publikum er over pubertal gjennomsnittsalder, hvor de fleste setter minst like mye pris på klassisk LP. I tillegg til god lyd og lekkert format, vil utgivelsen inneholde et hefte med spesialskrevne striper fra kjente tegneserieskapere, antatt kloke ord fra kjente fjes innen norsk musikk, et spesiallaget Michael (Krohn)-frimerke fra Posten i et svært begrenset opplag og noe mer som kategoriseres som hemmelig. Omslaget er ikke ferdig enda, men kunstneren Pushwagner skal stå for designet, hvor hele overskuddet går til bandet.

Kort om Raga Rockers

  • Raga Rockers er et av de store arbeidsjernene i norsk rock.
  • Hele 17 album, hvorav 12 studioalbum, har blitt sluppet siden starten i 1983.
  • Vokalist Michael Krohn har gitt ut 10 album under forskjellige navn og gjestet på over 50 forskjellige innspillinger.
  • «De fire store» i norsk rock står like støtt som i litteraturen.
  • I 2013 hadde de 30-årsjubileum, og siden bandet selv ikke er så ivrige på festivitas, så får heller andre stå for hyllingen.I tillegg til lansering av fysisk format 18. november, blir det også slippfest på Rockefeller, hvor flere profilerte band skal hylle Raga Rockers fra scenen. Her kan vel egentlig hvem som helst dukke opp for å hylle et av de aller største rockeband i norsk historie, noen sinne.  Det er ellers litt artig at Michael krohn ikke fikk vite om dette før artikkelen ble publisert torsdag 30. april. 

 

Billetter til konsert- og/eller forhåndsbestilling av Sannhet i boks fikser du HER.

 

Til nå er det avslørt 50 blant 100 artister avslørt. Falck sier at låtene vil bli innspilt over hele landet, mens mastringen blir gjort  av Audun Strype. Blant artistene som er klar, finner vi  Audrey Horne, Skambankt, Kampfar, Jo Nesbø, Dumdum Boys, deLillosAnnette Gil (Seven) og Valentourettes.

Tekst og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no
Hyllest-til-Raga-artistene
Klikk på kryss oppe til høyre for større bilde.