Bitter fra Belgia

Nei, nei, nei, hva er nå dette slags tittel da. Jambe de Bois er slettes ingen øl i sjangeren bitter, men du har allikevel ikke lyst til å bli uvenn med denne. 

 

Brasserie de la Senne – Jambe De Bois, Triple

8% • 0,33 L • Pris: 59,90

 

Dette er ikke bare en triple, men den bitreste Belgiske triple fra Belgia. Jambe De Bois ble utsatt ved forrige bestillingsutvalg fra Vinmonopolet, men 8. mai lover Norsk Ølimport at den skal være på plass.

Jambe-de-bois

Dette er et øl som scorer høyt på friskhet og fin maltsødme med en appellerende gyllen farve som minner om en fyldig! pilsner. Med fremtredende bitterhet og markant tørre dråper i ettersmak føles denne faktisk noe annerledes enn den mer ordinære triple.

 

Les også: Norsk Ølimport

 

Jeg har sansen for gjærens lek med fruktige toner mot sursøte frukter som appelsin, grapefrukt, men her er også et lite preg av appelsinmarmelade. Bitterheten nøytraliserer sødmen, slik at dette blir en urovekkende lettdrikkelig øl at en lurer på om det er hull i bunn av flasken. Det er nok ikke det, men selv om det frister med en sekspakning Jambe De Bois på terrassen, vil det trolig ikke friste folka rundt deg.

Ølet har en tilfredstillende karbonering med fint stikk på tungen og en finish som minner bitte litt om tutti frutti, uten at det gjør noe. En leskende og svært god øl.

karakter5

Tekst og foto: sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no