Brukbar gjentagelse

Den første filmen om Nick, Dale og Kurt fortjente en femmer. Det var jo nesten en original komedie. Da jeg så den om igjen, havnet den på en firer. Det samme gjør toeren, som byr på samme innpakning som sist, men nå går det fra drap til kidnapping.

Jennifer Aniston tenker mattematikk. Ikke sirkel, ikke trekant, men…?
Jennifer Aniston tenker mattematikk. Ikke sirkel, ikke trekant, men…?

HORRIBLE BOSSES 2 – Det artige trekløveret er på vei til å få stor suksess. I beste sendetid får de delta på TV for å vise frem sitt nye produkt som er en ganske keitete dusjanretning. Gutta får allikevel napp hos en sponsor (Cristoph Waltz), som tilbyr seg å kjøpe x antall produkt.

Etter en heftig produksjon takker investoren allikevel uærlig nei, og gutta står på bar bakke og gjeld oppetter ørene. I ren forbandelse bestemmer de seg for å kidnappe investorens sønn, som også viser seg å være ei toskarau.

Ingenting går som planlagt, og trekk fra drap – legg til kidnapping, så er vi cirka på samme sted som i den første filmen. Jennifer Aniston gjør igjen en gnistrende rolle som nymfoman, og det samme gjør Kevin Spacy – nå i fengsel. Trekløveret består av skuespillerene; Jason Sudeikis, Jason Bateman og Dale Arbus, hvor bare sistnevnte er litt anstrengende i lengden. De to andre er perfekte som tafatte sjeler med kanskje litt for ambisiøse tanker om egne evner.

 

Les også: Anmeldelse av Horrible Bosses

 

 

Denne anmeldelsen ble først publisert da filmen ble satt opp på kino i desember 2014.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4