Robert og Robert

To av tidenes fremste skuespillere spiller sammen i historien om familien hvor byens dommer blir beskylt for drapsforsøk. En av hans sønner er advokat, men familiære årsaker blir til motvillighet da sønnen ønsker å hjelpe. 

The-judge-blu-ray

THE JUDGE. Robert Duvall og Robert Downey Jr spiller far og sønn i denne solide kvalitetsfimen på hele 141 minutt. Hank Palmer (Downey Jr.) må ufrivillig reise tilbake til hjembyen da hans mor dør. Hank har mistet kontakten med familien, og det er lenge siden han har sett sin pappa og sine to brødre.  Hank er en suksessfull advokat i Chicago som bare forsvarer skyldige da han mener de er de eneste som har råd til ham.

Morens dødsfall er ikke nok til å få en fin gjenforening blant familien, og Hank gleder seg til å dra hjem igjen. Rett før han skal dra, blir hans pappa beskylt for drap. Bare Hank kan redde den høyst respekterte dommeren fra fengsel. Problemet er bare at dommeren ikke ønsker hjelp fra sønnen. Den annerkjente advokatsønnen møter en mer jordnær virkelighet som er vanskelig å takle, men til tross for at pappa skulle ønsket han likte advokatsønnen bedre, forsøker Hank å hjelpe.

The Judge er en god og lang fortelling om en splittet familie, om en sårbar fortid som helst skal ties ihjel. Filmen blir etter hvert et godt og engasjerende drama fra rettsalen hvor en også får vite mer om hvorfor Hank er så lite velkommen.

I tillegg til alltid godt skuespill fra Robert og Robert, får vi også solide saker fra Vincent D´Onofrio, Vera Farmiga (Bates Motel), og Billy Bob Thornton som sist ble sett i den svingode TV-serien Fargo. Regi er ved David Dobkin som tidligere har vært hakket festligere med Wedding Crashers og Change Up.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5