intet smør på pastaen

Marianne våkner opp etter trivelig nachspiel og klinasdans med ektemannen Håkon. Marianne er kledd i en Supermann-kappe som signaliserer at noe spennende har skjedd i sengen før de sovnet. Livet er supert, og tobarnsfamilien er i harmoni. Neste kveld skal Håkon ta noen øl med kompisen Svein, som han ikke har sett på lenge.

Herlige Linn Skåber og velspillende Agnes Kittelsen i seriøs, humoristisk prat.
Herlige Linn Skåber og velspillende Agnes Kittelsen i seriøs, humoristisk prat.

STAYING ALIVE – DVD. Håkon sier til Marianne (Agnes Kittelsen) at Svein hadde blitt en ordentlig tjukkas siden sist. Dagen etter møter også Marianne kompisen Svein som slettes ikke er noen tjukkas. – Hils til Håkon, det er lenge siden jeg har sett han, og vi skulle absolutt tatt noen øl snart, sier han.

Håkon har vært utro og hatt en yngre elsker i lengre tid. Nå er det slutt på det harmoniske familielivet. Til tross for en viss anger hos Håkon, og en ekstrem velvilje fra Marianne, ønsker Håkon å avslutte forholdet. Han har nemlig andre planer.

Staying Alive er en jordnær og realistisk dramakomedie som jeg likte veldig godt. Filmen skildre et bittert brudd med en vinner og en taper.

Vi får se at livet til Håkon (Anders Baasmo Christiansen) er knall, og nå har han endatil sluttet å ha smør på pastaen. Livet til Marianne er av det mer depressive slaget hvor Supermann-kappen kun blir brukt som forkle til baking.

Heldigvis har hun sin gode venninne Kristin som lyser opp tilværelsen med upolitisk korrekt tilstedeværelse, positiv energi og herlige rappkjefta utført av Linn Skåber.  Jeg skal vedde på at Skåber improviserer en hel den under filminnspillingen, og at endatil skuespillerne blir overrasket over hva hun egentlig gjør og sier.

Et eksempel er når hun får spørsmål om hun bør drikke da hun er gravid. Kristin svarer at hun ikke lenger føler seg kvalm, så det går bra. Kristin avslutter samtalen med å si at det verste hun vet er å se på gravide kvinner som drikker billig vin. – De må tenke på at det ligger en unge der inne, sier hun.

Staying Alive sin filmplakat vil trolig appellere mest til kvinner, men jeg mener menn vil like den like godt. Det er nemlig ingen mannefiendtlig film da en idiot er en idiot – uansett kjønn.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

Denne anmeldelsen ble først publisert da filmen ble satt opp på kno i januar 2015.

karakter5

 

Legg igjen en kommentar