God natt fra museet

I den første filmen om Ben Stiller som nattevakt, handler det mest om voksfigurer som blir levende. I den andre filmen om Ben Stiller som nattevakt, handler det mest om voksfigurer som blir levende. I den tredje filmen om Ben Stiller som nattevakt, handler det mest om voksfigurer som blir levende. 

Kjente tryner står i kø for å spille voksfigurer på museet.
Kjente tryner står i kø for å spille voksfigurer på museet.

NATT PÅ MUSEETGravkammerets hemmelighet DVD. Kanskje det er nok med tre filmer med Ben Stiller som nattevakt?

Filmen starter lovende og med en tittel om gravkammer, skulle det bare mangle at det ikke blir referanser til Indiana Jones-filmene. Så skjer, men plutselig er vi på museet i New York, og voksfigurene tomler rundt som vanlig. For å gjøre det ekstra spennende denne gangen forflytter de seg til museet i London, hvor Sir Lancelot og flere våkner opp for å bli med på kaoset.

Storyen er forholdsvis tynn. Den steingamle tavlen som gir liv til voksfigurene synger på siste verset. En Farao i London kan hjelpe. Nattevakten havner i London, hvor Stiller også spiller en slitsom neanderthal. Dette må jo være et tegn på at endatil Skuespilleren kjeder seg som nattevakt.

I tillegg til å være mer urealistisk enn Alien og Planet of the Apes-filmene, ønsker filmskaperne å skildre et far og sønn-forhold. Når det er størst fare, blir det allikevel tid til å ta en prat om oppdragelse. Typisk amerikansk, og typisk tullete.  Dette er ellers en film som appellerer mer til de yngre enn voksne. Høydepunktene er situasjonen med Hugh Jackman og scenen hvor de havner i det verdenskjente litografiet RELATIVITY av M.C. Escher fra 1953.

Filmen er godt produsert, og denne gangen kan du også se filmen i dubbet versjon, som vil gjøre den enda vennligere for et yngre på publikum på rundt 7-12 år?

PS: Legg også merke til den ufattelig dårlige avslutningen på filmen.

 

Denne anmeldelsen ble først publisert da filmen hadde kinopremiere i februar 2015.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter3