Intervju: Helgåband 1

Helgåfestivalen 2015. Fra fredag 26. juni og til et stykke ut i natten 28. juni blir det som vanlig flust med konserter, god stemning og et knippe med artister hvor sjanger betyr null. 

SUNDSOMNI OG MARIBELLE. Scoopet skal presentere flere artister frem til festivalen, men starter med å publisere intervju som ble gjort i forkant av årets Musikkfest i Stavanger. Først ut er Sundsomni og Maribelle.

 

Sundsomni

Sundsomni
Sundsomni

Tidligere stod hun på scenen som Marianne Sund, men nå har det blitt til et band med navnet Sundsomni. Tidligere stod Mark Hunter og Veronica Elise på scenen.

Hva har skjedd siden da?

– Veronica Elise er fremdeles med, men Mark Hunter måtte dessverre trekke seg da det ble for travelt for ham med egen musikk, jobb og familie. Så i fjor høst «lokket» jeg til meg et knippe musikere, og etablerte mitt første, fulle band. Vi spiller fremdeles mine låter, men de er blitt mer rocka og har fått litt mer tempo over seg. Jeg tror jeg vil plassere låtene i en rocka singer/ songwriterstil, med elementer fra både metal og pop. Nå har jeg med meg Knut Olav Meling på gitar, Sigfred Opheim på bass og Sveinung Gundersen på slagverk, i tillegg til Veronica Elise på kor og meg selv på gitar og vokal.

 

Hvilke artister er du inspirert av?

– Jeg hører på musikk som spenner fra Tori Amos, Dido og Johnny Cash til System of a Down og Rammstein. Så det er mye inspirasjon og hente der! Så må jeg bare nevne, jeg var nylig på en konsert med Katzenjammer, DET var en direkte inspirasjons-innsprøyting!!

 

Hvilke 3-5 artister/band fra Rogaland er favorittene for tiden?

– Jeg ville veldig gjerne hørt mer til Trond Eltarvaag, han er en dyktig låtskriver, med sin helt spesielle, kraftfulle vokal. Jeg så også The Great Plains på miksteip på Folken tidligere i år. De imponerte meg veldig! Og så selvsagt, som tidligere nevnt, går jeg sjelden glipp av Veronica Elise eller Monosapiens!

 

Har musikkscenen i Rogaland blitt bedre eller værre i løpet av de siste fem år?

– Jeg synes den har blitt bedre, men så er det de siste par år jeg har begynt å bevege med ut på musikkscenen i Rogaland selv, og da har jeg oppdaget flere av de litt skjulte musikk-skattene også!

 

Hva ville du sagt som publikum på en konsert med eget band?

– Hm, hva ville jeg sagt hvis jeg sto som publikummer under konserten min på musikkfest…? «Det hær va dritkult!! Ka du mene at dem bare ska spelle 15 minutt?!!»

 

Hva er fremtidsplanene for 2015?

– Jeg begynner nå å orientere meg litt for å finne ut hvilket studio vi ønsker å gå til, og hadde håpet å få spilt inn noen sanger i løpet av høsten i alle fall. Den 26. juni skal vi også spille på Helgåfestivalen, som er en liten men flott festival på Ogna. Men først skal vi nyte musikkfest, både på scenen på Nytorget og som publikummere. Vi gleder oss!

Sundsomni spiller på Helgåfestivalen fredag 26. juni klokken 20.00. Mer info HER.

 

 

Maribelle

Maribelle på Musikkfest 2014. Foto: Sølve Friestad
Maribelle på Musikkfest 2014. Foto: Sølve Friestad

Maribelle er aktuel med albumet Revolution og har blitt nevnt på Scoopet flere ganger tidligere. Maribelle Orlin er egentlig fra Bergen, men bor i Stavanger.

Fortell om Revolution

– Revolution er mitt første album, med et utvalg låter som er skrevet stort sett innom de siste tre årene. Sangene er produsert av Stein-Roger Sordal fra Kristiansand. Samt to låter produsert av Bernt Ove Kaasen.

Revolution, albumet, betyr utrolig mye for meg.

Da jeg skrev sangen revolution for noen år siden hadde jeg gått meg litt vill. Jobbet med musikal og teater, og følte det manglet noe. Noe med det å spille andre enn seg selv hele tiden, blir litt tomt. Men alle brikker har falt på plass nå, når jeg tør satse som singer-songwriter. Revolution ble derfor og en personlig revolusjon.

 

Er Maribelle artistnavnet ditt, og hvem er musikerne du har med på plate og scene?

– Ja det er det, og mitt folkeregistrerte navn. Musikerne jeg har med er Are Øverland på trommer, Kjetil Fjelde på percussion og gitar, Leif Måsvær på el-gitar, Ray Johnson på keyboard, og Glenn «Gedda» Junger på bass. Fantastisk knippe musikere.

 

Hvilke 3-5 artister/band fra Rogaland er favorittene for tiden?

– Det er så mange bra, Sassy Kraimspri og Monosapiens er kule, og regner med å få flere favoritter etter årets musikkfest.

 

Hva er den beste konserten du har spilt, noen sinne?

– Jeg tror gjerne det blir releasekonserten jeg hadde i Kristiansand nå nylig.

 

I fjor fortalte Maribelle til Scoopet at det skulle være et mål å få spille på den oransje scenen, Roskilde.

Er du noen skritt nærmere denne scenen, eller har du fått andre mål siden sist?

– Hver dag med arbeid rundt musikken er en dag nærmere spilling på Roskilde tenker jeg:) Har fremdeles det som hovedmål, blitt mer målrettet i arbeidet, men sikter jo og selvfølgelig på andre store scener rundt omkring, The O2 arena, Vallehovin, verdensturneer etc. Liker å tenke stort:). Gleder meg til å utvikles som artist, låtskriver og menneske i løpet av årene som kommer, og få gjøre flere og flere spillinger på større og større arenaer. Og midt i all stortenkningen er det viktig å sette seg mindre mål. Plateslippet var jo et sådant. Også viktig huske å kose seg med de tingene som er oppnådd, feire innimellom.

– Har skjedd mye spennende siste året, kort oppsummert; Radiospilling, Star jukebox, flere gode konserter, og hatt oppvarmingsband for første gang, var stas, fått bookingselskap, Norgel Bookingbyrå. Ellers fått god hjelp av Nita Bicaglia i festivalguide.no til litt forskjellig som promo, råd og tips, o.a.

 

Har musikkscenen i Rogaland blitt bedre eller verre i løpet av de siste fem år?

– Jeg syns bare den har blitt bedre.

 

Hva ville du sagt som publikum på en konsert med eget band?

– Dette var kjekt!! Spretten kul musikk, fett band, og spretten dame.

 

Hvem blir du inspirert av?

– Jeg blir inspirert av hendelser i livet, og av andre kreative mennesker.

 

Hva er planene for resten av 2015? 

– Fortsette jobbe som jeg gjør, neste stopp etter musikkfest er Helgåfestivalen. Ser frem mot en høst med kjekke spillinger, og jobbing med neste album.

Maribelle spiller på Helgåfestivalen lørdag 27. juni kl. 18.00. Hør Revolution HER.

 

Hovedbilde: Sult på fjorårets Helgåfestival. Foto: Sølve Friestad

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

Helgåfestivalen 2015

 • 20:00 – Sundsomni
 • 21:00 – Michael Ray & the royal flush
 • 22:00 – Grønn dag
 • 23:00 – Mobocrazy


Lørdag 27 juni

 • 15:00 – Festival quiz
 • 16:00 – Gitar Idol
 • 17:00 – Gitar show m/Tore Moren
 • 18:00 – Maribelle
 • 19:00 – Veronica
 • 20:00 – Rygir
 • 21:00 – Bulder
 • 22:00 – Overhead
 • 23:00 – Padiona m/ Tore Moren
 • 00:00 – Dimenzion Psychosphere