Motorhead quiz med Overhead


 

I anledning lørdagens konsert med Overhead på Helgåfestivalen utfordret Scoopet Overhead med en Motorhead-quizz. Kvernelandsbandet har tross alt holdt på med Motorhead-tolkninger i 10 år, så noe må de vel vite, eller? 

Overhead feirer 10-årsjubileum. Håvard, Geir og Jan Cato.
Overhead feirer 10-årsjubileum.

TILBAKE TIL START. Det er faktisk 10 år siden Overhead spilte sin første konsert, og nå er de tilbake til start. Trioens første konsert var i Helgåleiren, og lørdag 27. juni spiller de igjen opp til øh… «dans» på samme sted. Scoopet tok en prat med gutta som fikk gi karakter til 20 Motorhead-plater, si hvilke låter de liker best og gi dem en quizz de ikke nødvendigvis satte så voldsomt pris på.

 

Testen avslører…

Jan Cato Traa, Geir Kristiansen og Håvard Hommeland er enige om mye, men langtfra alt. De mener alle at No Sleep ´Til Hammersmith er Motorheads beste album og at March or Die er bandets dårligste. Sistnevnte var det første albumet hvor den eminente trommeslageren Mickey Dee var med. Dee hadde tidligere spilt på blant annet King Diamonds beste album som er Abigail fra 1987. (ikke Them, som kom etterpå).

Kvernelandsbandet mener også at Phil «Philty Animal» Taylor er Motorheads beste trommeslager og at «Fast» Eddie Clarke er den beste gitaristen. De to er ikke lenger med i Motorhead, men satte tydelige spor.

 

Les også: Overhead 10 år – intervju

 

På spørsmål om hvem som var gitarist og trommeslager da Lemmy startet opp Bastards (som kjapt ble døpt til Motorhead) i 1975, visste Håvard og Jan Cato at Lucas Fox var gitarist. Til Scoopets største fornøyelse visste ingen at trommeslageren var Larry Wallis. Jan Cato har Ace of Spades og Bomber som favorittlåter, mens Håvard har Ace of Spades, Limb from Limb og Motorhead som favoritter. Geir har også Ace of Spades, i tillegg til Jailbait og Rock ´N´Roll.

Det ble også stilt spørsmål om hvilke årstall de utvalgte 20 album ble gitt ut. Her må det sies at trioen i Overhead har litt å gå på da kun Håvard visste at legendariske Ace of Spades ble gitt ut i 1980. Jan Cato gjettet rett på fem årstall, mens Håvard tippet riktig på seks. Geir valgte å stå over denne utfordringen – kanskje like greit, og et taktisk lurt grep, syns Scoopet.

Som vi kan se er det et visst sprik på terningkast. Geir er definitivt strengest med totalt 66 poeng. Jan Cato var hakket rausere med 87 poeng, mens Mr. Hommeland er mest entusiastisk med hele 100 poeng.

 

Tekst og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Overhead-rater-motorhead