Wizz Air App og innsjekk

Det er fint med direktefly. Flyselskapet Wizz Air har direkterute fra Stavanger (Sola) til Gdansk. Wizz Air er et såkalt billig flyselskap, så her gjelder det å passe på. Alt annet vil nemlig koste deg dyrt.

WIZZ AIR APP CHECK IN. En skal være forsiktig med å si at selskapet driver med kalkulert svindel, men en kan allikevel stille spørsmål da forbruker blir straffet får dårlig service og tjeneste fra selskapet.

Wizz Air er nøye med å sjekke at håndbagasjen ikke er for stor.
Wizz Air er nøye med å sjekke at håndbagasjen ikke er for stor.

Før avreise er det svært viktig å sjekke inn noen dager eller minimum fire timer på forhånd. Om en ikke gjør det, vil det bli straffegebyr som vil si 520 kroner for to stykk. Jeg var relativt klar over dette, og forsøkte derfor å sjekke inn på Wizz Airs nettside. Det var enkelt å logge inn, og like enkelt å se hvordan man skulle sjekke inn på forhånd.

Problemet var bare at det ikke funket. Prosedyren er forholdsvis enkel, og når en har takket nei til uttallige ekstra tillegg/service, kommer en frem til punktet hvor en BARE skal sjekke inn. Forsøket resulterte derimot bare i at brukeren (jeg) ble logget ut av systemet uten varsel om at innsjekk var okei, eller at det hadde oppstått en feil. Etter flere forsøk ga jeg opp og i best fall hadde dette gått i orden.

På flyplassen fikk vi beskjed (selvfølgelig ikke fra Wizz Air-ansatte) om at innsjekk ikke var i orden. Vi ble henvist til en annen resepsjon hvor en person (selvfølgelig ikke Wizz Air-ansatt) kunne fortelle den gode nyheten om et straffegebyr på 520 kroner. For hva?

De reisende har ikke noe valg, og selv om det føles urettferdig, er en nødt til å betale.

 

Wizz Air App

Dagen før hjemreise fra Gdansk var det tid for ny innsjekk. Denne gangen var jeg ekstra godt forberedt og hadde lastet ned Wizz Air App til både iPhone og iPad «just in case». Innsjekk virket enda enklere her, men i likhet med websiden, skjedde akkurat det samme. Når en går for innsjekk, klikker appen og en blir kastet ut fra systemet. Etter uttallige forsøk på begge appene, ga jeg opp. Deretter forsøkte jeg på nettsiden, og etter maaange forsøk, gikk det i orden.

 

Se også: Filmsnutt av innsjekk Wizz Air App

 

Husk papir!

Om en leser på websiden til Wizz Air, vil en oppdage at selv om billettene og godkjenning av innsjekk ligger på Wizz Air App, kan en ikke bruke dette på flyplassen. Boardingpasset som ligger der må nemlig printes ut på papir. Gjør en ikke dette, blir du igjen straffet med gebyr som jeg antar er like høyt. Jeg fikk heldigvis printet ut boardingkortene på papir, slik at det ikke ble flere straffegebyr på turen. Jeg syns allikevel det er svært urettferdig å bli straffet av et selskap som selv burde være ansvarlige for at systemet ikke fungerer godt nok. En mail til flyselskapet med titteln om at de hadde stjålet 520 kroner, hjalp selvfølgelig ikke, hvor en i tillegg til generelle regler kunne lese at alt fungerte hos dem:

 

With regards to your claim I would like to assure you that our web-site is working fine and is constantly monitored by our IT Department. Please note that according to Genetal Conditons of Carrige which you accepted during reservation process. xxxxxx – Wizz Air Hungary Ltd

 

Okei. Websiden fungerer bra. Kanskje jeg bare er en idiot som ikke har forstått bruken av interwebb og sånt? På turen møtte jeg også andre som har hatt samme probleem. En av dem var Andreas Blix Henriksen.

 

Hvordan gikk innsjekken før avreise?

– Jeg gikk naturligvis inn på bookingsiden til Wizz air og bestilte turen. Da jeg hadde betalt fikk jeg etter en kort stund bekreftelse på kjøpet. Mailen inneholdt totalt tre sider med info om flytider, ref nr, info osv. Etter å ha lest seg gjennom det som føltes som en bruksanvisning for en japansk mikrobølgeovn, så jeg at man måtte sjekke inn via nettet. Jeg forsøkte da å trykke på linken som lå i mailen og havnet da på hjemmesiden deres. Etter å ha sett og lest seg fram på siden deres fant jeg en oversikt der man skulle skrive inn etternavnet og booking nr.

– Jeg gjorde dette, men fant ikke siden med bestillingen. Etter å ha prøvd hele fem ganger, fikk jeg forslag om å laste ned appen deres. Gjorde dette og den funket ikke i nærheten engang. Så gav den opp rimelig kjapt. For så å prøve på websiden deres igjen.

– Jeg ser på meg selv som en som har relativt peiling på ting som dette. Men det ble mer og mer gresk for meg etterhvert som frustrasjonen nådde nye høyder. Derfor konkluderte jeg og samoeren at vi heller fikk sjekke inn på flyplassen.

 

Da vi kom til flyplassen sa jo selvsagt dama i skranken at vi måtte sjekke inn på nettsiden til «Piss Air. Så jeg gav driten et siste forsøk, i køen, EN TIME før flyet skulle gå. Da dette selvsagt ikke gikk på en liten skjerm på telefonen, sa dama i innsjekkingen at dette måtte gjøres minimum fire timer før flyavgang. Så det var meningsløst av meg å stå i køen å prøve egentlig.

 

Da vi endelig fikk sjekket inn, skreiv hun noe med penn på billetten og vi måtte ta den med til en ny skranke. Der måtte vi betale 520,- føkkings kroner for at dama i innsjekkinga gjorde det for oss. 260,- pr stykk. Penger som kunne blitt brukt på god mat og drikke i Gdansk gikk til et dustete flyselskap i stedenfor.

 

Men etter dette var du vel godt forberedt for hjemreise, og fikk sjekket inn i god tid i Gdansk?

– Man skulle jo tro det. Jeg satt en hel ettermiddag på hotelrommet to dager før hjemreisen å prøvde forbrilsk å sjekke inn. Siden samma dritten ikke funka, ringte jeg kundeservicen for hjelp. Det kostet jo bare 16 kr min å ringe (i tillegg var jo dette i utlandet). Dama sa ok, uten å bekrefte noe særlig at dette skulle hun hjelpe meg med. Etter hun la på stod jeg der som et spørsmålstegn. Men…fire timer senere fikk jeg innsjekkbekreftelsen på mail og fikk printet ut boardingpass på hotellet.

 

Turen til Gdansk var ellers strålende. Flyet var i rute og betjeningen ombord var okei. Denne artikkelen blir ikke publisert fordi jeg hater Wizz Air. Den blir publisert fordi flyselskapet Wizz Air, skor seg på et straffegebyr av innsjekk, hvor de ansvarlige (flyselskapet) ikke burde straffe brukerne.

 

Tekst og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no