Billigst og dyreste pils

Otto Jespersen reklamerte på 90-tallet for tyggegummien Orbit. I reklamen sa han at mens andre mister smaken i Sinsen-krysset, varte Orbit hele veien til Dakar.

øl-gamlaværket
Til tross for rimelig øl i Moldova og Ukraina, er det liten sjanse for at du får kjøpt kvalitet som kan måle seg med de norske bryggeriene. (Foto: Sølve Friestad)

TREDJE DYRESTE ØL I NORGE. Det er akkurat det en må gjøre for å finne høyere priser på øl utenom Norge. I følge Nettavisen.no er det det Norge og de arabiske diktaturer som har de høyeste ølprisene på en såkalt halvliter (som egentlig er 0,4 l).

Skal en kjøpe en dyrere halvliter med pils enn på de norske barene, må en altså ta turen fra for eksempel Sinsen-krysset til Dakar (88,-). Norge er på 3. plass (75,-), mens United Arab Emirates (76,-) er på sølvplass. Kanskje en kan skylde på oljen, kanskje ikke, men øl som ser ut som olje, er en helt annen historie.

Siden du er så kjip og sparsommelig, så vil du vel vite hvilke land som er billigst å bedrive flatfyll på pub?

Da bør du ta turen til Moldova, som har laveste pris på 6 kroner. Ukraina, Georgia, Albania, Ungarn og Slovakia er også gode land for billig pils. Hvordan en generell turistopplevelse vil være i de forskjellige land, vil selvfølgelig være opp til hver enkelt. Ikke alle land kan by på hverken fjord og fjell, og ingen av overnevnte land er velsignet med så mange gode ølbryggeri som vi har i Norge.

 

En mer omfattende artikkel fra Nettavisen.no ser du her.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no