What´s friday?

Så var vi endelig i gang. What´s Brewings andre år og første dag ble selvfølgelig stor stas for både arrangør, deltagere og bryggeri. De fleste bryggeriene slår virkelig på stortrommen med ølvalget som tilbys publikum, og ingen (eller?) får smakt på alt. 

Bryggesjef hos Magic Rock og hyggelig medhjelper.
Bryggesjef hos Magic Rock og hyggelig medhjelper.

WHAT´S BREWING FREDAG 23. OKTOBER. Det er to sessions, som vil si at alle bryggeri tilbyr to ølsorter før og etter 18.00. Når klokken nærmer seg barne-tvtid er det mange – meg selv inkludert – som svetter litt ekstra. Har en fått smakt på alt en ville smake på? NEI, det har vi selvfølgelig ikke, men jeg vil anta at de fleste er fornøyd, uansett.

En av de største snakkisene ble Ewil TwinEven More Jesus. Dette er et øl og et bryggeri som jeg fikk anbefalt til ganske mange. Fikk jeg selv smakt på Jesus-ølet? Nei, det gjorde jeg ikke da det gikk litt i glemmeboken. Jeg fikk allikevel smakt på bryggeriets Imperial Biscotti Break som var god.

Å være på ølfestival på Tou Scene er mer eller mindre fantastisk. En skal lete lenge etter bedre stemning og bedre lokale. Ølglade mennesker mingler rundt i flere etasjer, og det føles aldri trangt, bare lunt. Folk har stort sett dusjet før de kom til festivalen, så litt trengsel gjør ingenting.

Blant Scoopets favoritter den første kvelden var det mange å velge blant. Lervig har blant annet skutt innertier med Saured Kraut. En helt fantastisk surøl med infisert surkål, mango og andre lekre ingredienser. Det kan muligens høres noe sært ut, men denne var like sur som en særdeles sur surpromp på en dårlig dag. Denne vil trolig bli tilgjengelig på flasker etter hvert.

Tidliger i år var jeg i Gdansk, hvor jeg oppdaget mange gode håndtverksbryggeri. Det kommer snart en omfattende artikkel om dette på Scoopet, men imens kunne folket kose seg med godt humleøl fra polske Ale Browar. Aller best var Kiss the Beast, som er en nydelig Imerial India Pale Ale. Jeg vil anbefale alle å vie en tur til Ale Browar i kveld, for å si det sånn.

Ellers var jeg svært godt fornøyd med Magic Rock med den herlige Dark Arts BA, som er en sjokoladestout som har en smakfull sjokoladearoma og gode, balanserte surøl fra flere bryggeri, inkludert Lindheim.

 

 

 

 

Hovedbilde: Ale Browars-sjef Mike Saks, Jan Halvord Fjell fra Veholt Mikrobryggeri og Bartek Napieraj fra Ale Browar.

Tekst og foto: sØLve Friestad

scoopet-facebook-ny