Ekstrem ilddyrking

Kristiansandsbandet Blot starter med en herlig intro i Vikingmetalens ånd, hvor en ganske snart får en like herlig raspevokal fra Jan Åge Lindeland. Sound of the Horde er med andre ord en ganske så digg, tung og melodiøs låt som gir deg en passende killevink i trynet. 

Blot.Foto: Sir Jon Tønnessen
Blot.Foto: Sir Jon Tønnessen

BLOT – Ilddyrking (Egenfinansiert). Jeg kan like både vikingmetal og black metal. Blot er begge deler, og ofte er det liten forskjell på disse to sjangre – spesielt i Blots tilfelle. Slik musikk er nødt til å ha melodilinjer og ikke bare øsepøs growl, skrik og bånn gass på dobbel deuce og heftige gitarriff. Blot tilfredstiller mine øreganer og minner tidvis om solide og større band som svenske Thyrfing og finske Ajattara. En skal ikke se bort fra at dette er blant bandets inspirasjonskilder, og finsk vikingblackmetal generelt.

Det er også en godt produsert utgivelse uten for mye polering. Samtidig unngår Blot å høres ut som et norsk old school blackmetalband fra 1983, hvor alt gjerne skulle være så stygt og ullent som overhode mulig.

Blodfans innen sjangeren bør definitivt gi Kristiansands-bandet en sjanse. Det er faktisk en ganske bra gjennomført fullengder, så det så.

Hat-trick: Sound of the Horde, God of War og Chains forever Unbound.

 

Lytt: Sound of the Horde 

 

Blot: Ruben Gentékos – gitar og vokal, Bengt Orstad – gitar, Jan Åge Lindeland – vokal, Stig Reinhardtsen – trommer (live), Osvald Egeland – bass (live).

7,5/10

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny