Historien om Minions

Minoins har fått mye blest og hederlig omtale som en del av de to Grusomme Meg-filmene. Nå handler det bare om de små og artige skapningene som ikke riktig har forstått hva ondskap er. Filmen er egentlig en prequel før Grusomme Meg. 

Tre herlige fyrer på jakt etter ond sjef.
Tre herlige fyrer på jakt etter ond sjef.

MINIONS – DVD. Målet har alltid vært det samme – å tjene den grusomste sjefen de kan finne. I en tid for lenge siden møter vi Minions på jakt etter nye, onde sjefer. Først hadde de en dinosaur til sjef, men det gikk ikke så godt. Deretter en neanderthal, Farao og Dracula. Etter et flott historisk perspektiv, havner vi i 1968. Minions har funnet seg en hule i fjellet, hvor de kun mangler en ond sjef. Etter uttallige år med kjedsomhet, drar Kevin, Stuart og Bob på jakt etter ny leder. Valget havner på den onde kvinnen; Scarlett Overkill som er såkalt «headliner» på en skurkekonferanse i Orlando.

Etter mye styr og stell får trekløveret sjansen til å møte Scarlett. Alt de behøver å gjøre for å få ny sjef, er å stjele Dronning Elisabeths krone, som slettes ikke blir noen lett oppgave.

Minions er stort sett en veldig allright film. Den fokuserer mye på sjel, musikk og karakterer fra 1968, og vi får flere skråblikk på blant annet Abbey Road, hvor fire musikere går over et fortau og en forkjærlighet for å drikke te.

Det er mye som sjarmerer med filmen, og at de er cirka spansktalende er kult. Mot slutten blir det uheldigvis et mer actionspekket scenario som blir like slitsomt som en avslutning på nesten hvilken som helst superhelt-film. Det er langtfra nok til å ødelegge filmen, men sjarmen forsvinner litt.

Minions er ellers tillatt for alle, hvor jeg tror at gutter på 4+ vil ha større glede av denne enn jenter i samme alder. Scoopet så filmen med original tale av Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton og Steve Coogan.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4