Beste TV-serier 2015

 

 

 

Hva var de beste TV-seriene i 2015? Det er delte meninger om noen, mens andre blir best likt av de fleste.

GAME OF THRONES er den absolutt mest populære TV-serien, også for scoopets lesere. Etter en poll på Facebooksiden ble det klart at flertallet er mest fan av Game of Thrones.

Ingen (forhåpentligvis) får sett alle nye TV-serier og etterhvert får en så mange favoritter som fornyes med nye sesonger, at det blir vanskelig å sjekke opp nye bidrag. Allikevel er det en jevn pågang med nye serier, mens det også legges ned ganske mange serier i løpet av et år. Dette kommer vi tilbake til i en annen artikkel, hvor dere vil se hva som får fornyet tillitt og hva som ble nedlagt.

 

 

gameofthrones3topp

Topp 10 – scoopet.net

 

 

 1. Boardwalk Empire. Planlagt slutt etter sesong 5. Etter en noe treg start i den første sesongen ble dette til en spektakulær serie som gjerne kan kalles for nåtidens Gudfaren. Handler om gangstervirksomhet i og rundt Nucky Thompson (Steve Buscemi) og Atlantic City på 1920-19.30-tall. Se intro HER.
 2. Game of Thrones. Behøver egentlig ingen nærmere presentasjon, men dette er en prisbelønnet fantasyserie om kampen om sju kongeriker og ikke minst en kamp om godt og ondt. Enormt bra casting på de aller fleste skuespillerne og et eventyr uten sidestykke. Se intro HER.
 3. Gotham. Batman er ikke født, men Bruce Wayne er en ung gutt som blir vitne til drap av sine foreldre. Her finnes ingen superhelter, men herlige, mørke og finurlige karakterer hvor mange kan grue seg til Batman blir født, men før så skjer blir det løst flere drapsgåter og presentert en by med korrupsjon og mange lidelser i tidvis film noir-stil. Sinnsyke The Penguin er et av flere funn blant karakterene. Se en slags intro HER.
 4.  The Walking Dead. Sesong 6 åpnet med en ufattelig grotesk situasjon hvor seriens helter er kneblet i et slakthus, klar for halshugging. Til tross for spor på tidvis mangel av kreativitet i postapokalyptisk zombielandskap, leverer sesong 6 med solid persongalleri og nervepirrende øyeblikk. Sesong 7 har begynt på Fox Tv. Se intro HER.
 5. American Horror Show. Sesong 2 er fortsatt den beste, og sesong 5 (Hotel) blir vist på Fox TV as we speak. Etter tre episoder er dette så rotete og dårlig at jeg vurderer å ikke se flere episoder. Nå skal vi uansett snakke om sesong 4 – Freak Show. Kathy Bates og Jessica Lange (hennes siste sesong) og flust med andre skuespillere er med i nye roller, hvor det handler om et omreisende freak show-cirkus. Jovisst blir den kuleste morderen drept noe tidlig, men i en tid da den utvannede sjangeren grøss fortsatt kan appellere med en TV-serie, har den fortjent heder og ære. Freak Show var en tilfredstillende sesong med en av de aller beste introer noensinne sett. Se intro HER.
 6. Banshee. Antony Starr slipper ut fra fengsel og sniker seg til rollen som sheriff i den korrupte byen Banshee. Hardkokt action og hete scener som gjør dette til en forholdsvis unik serie. Over gjennomsnittet brutal voldsballett hvor skuespillere får blåmerker på ordentlig. Legges uheldigvis ned etter sesong 4. Se intro HER.
 7. Narcos. En forholdsvis sann historie om den brutale columbianske narkobaronen Pablo Escobar. Styrken er at serien er uhollywoodsk, samtidig som den inneholder flust med action og spenning, slik at det aldri blir som en døll dokumentar. Faktisk kan en spør om det virkelig er så nær opp mot sannheten som en tror? Sesong 2 er planlagt. Se intro HER.
 8. Tyrant. Jepp, dette er en outsider, men velger å stå for valget. Et land i midtøsten blir styrt av en diktator med to sønner. Den ene bor i landet, mens den andre bor i USA. Et brullup gjør at den amerikaniserte sønnen tar turen til sitt hjemland som lider på grunn av redsel og brutalitet, utført av pappa og bror. Familieforholdet blir anspent da ikke alle er interessert i forbedring av styre og stell. Sesong 3 er på gang. Se intro HER.
 9. Vikings. Jepp, sesong 3 er veldig bra, og skandinaviske vikinger kan også utvikle seg i TV-serie. Sterke skuespillerprestasjoner fra spesielt Travis Fimmel og Gustaf Skarsgård, hvor en blir litt klokere på vikingenes samfunn og væremåte. Sesong 4 er planlagt. Se intro HER.
 10. The Blacklist. Syns den første sesongen var aller best, men takket være James Spader som kriminell spesialist med uendelige skills, er det fortsatt bra driv i serien. Se kort intro HER.

 

 

2015 var ellers et godt år for TV-serier. Blant de festligste seriene er det absolutt Veep og Shameless som topper.

shameless2

Blant Politiske/advokatserier er det godt trøkk i The Good Wife og The Scandal. Person of Interest er en kløktig serie med alltid gode Jim Caviezel, men kanskje hver enkelt sesong inneholder for mange episoder. Jeg gleder meg til sesong 2 av Bates Motel, The Leftovers, Turn og True Detectives (har ikke HBO, så venter på fysisk format) i tillegg til ny omgang med Strike Back og Fargo. Blant de mest oppskrytte seriene vil jeg nevne The Americans som hadde en god idé, men som ble noe stillestående.

Den siste som er verdt å nevne er Empire – om musikkprodusent Lucious Lyons (Terrence Howard) og ekskona Cockie som blir spilt av Taraji P. Henson som nylig vant Golden Globe for sin rolle. De to kjemper om å være størst innen den amerikanske hiphopverden og ikke minst om å være produsent og manager for deres to talentfulle sønner. Serien er på sitt beste veldig bra, hvor en også får solide låter med selveste Timbaland som medprodusent. Til tross for at Empire var nominert som fjorårets beste TV-serie (Golden Globe), blir det noe urealistisk for oss i skandinavia. Jeg sliter mest med at folk plutselig skal synge nye låter til hverandre, men jeg sliter også med de dårlige låtene som er ordentlig såpeglatt R&B. Dessuten er det nesten bare afroamerikanske skuespillere som alle liker hip/hop. Men allikevel en annerledes og fornøyelig serie.

Eller vil det trolig bli en del mysing på serier som ble nominert i diverse kategorier under årets Golden Globe-utdeling.

Topp 10 – scoopets lesere
 1. Game of Thrones
 2. Narcos
 3. Vikings
 4. The Blacklist
 5. The Walking Dead
 6. Banshee
 7. Homeland
 8. Daredevil
 9. Gotham
 10. Under the Dome og Ray Donovan på delt 10. plass.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny