Cover: David Bowie

 

Søndag 10. januar døde nok en legende, og det få dager siden 70-åringe Motorheads Lemmy Kilmister (24.12.45-29.12.05) takket for seg. David Bowie (69) døde kun to dager etter utgivelsen av Blackstar, hvor VG mente at denne fullengderen vil bli stående som et av hans fineste og mest interessante album. 

david-bowie-space-oddityMULTIKUNSTNER. I 18 måneder holdt han kampen mot kreften skjult for omverden, og Blackstar skulle bli hans siste album. David Bowie (David Robert Jones) var kjent som både komponist, sanger, musiker og musikkprodusent, men også som billed og videokunstner, skribent og såkalt internett-pioner. Bowie var også en habil skuespiller i filmer som Blodshunger – 1983, Twin PeaksFire walk with me – 1992 og Labyrinth – 1986.

Musikeren Bowie var særdeles utradisjonell kamelon og hadde ingen spesifik sjanger, egentlig. I følge Wikipedia var han innom både rock, pop, soul, funk, disco, hardrock og jazz-fusion. Her må en i det minste føye til sjangeren punk og glam i tillegg til krysninger av de fleste genre som er glemt. Om en skal trekke frem kun en låt med David Bowie, vil det være en nesten umulig oppgave. Personlig har jeg allikevel stor sansen for DENNE LIVEINNSPILLINGEN av I´m Afraid of Americans fra det solide livealbumet A Reality Tour fra 2010.

 

saigon-kick-water
Klikk på bilde for lyd

MIAMIBANDET SAIGON KICK ble til i 1988, og Scoopet har vært fan av bandet siden da. Matt Kraner, Jason Bieler, Tom DeFile og Phil Varone ga ut sitt selvtittulerte album i 1990. Sjangeren er rock/hardrock hvor styrken er en fin balanse i andre sjangre og evnene til å ha eget særpreg i både produksjon og låter. Oppfølgeren The Lizard så dagens lys i 1992 og var et av de beste album som ble lansert innen sjangeren dette året.

Året etter var det tid for den mer melankolske utgivelsen Water. Fortsatt kunne en høre typisk Saigon Kick-sound, men det var flere alternative låter. Til tross for at albumet ikke ble en stor suksess, er det fortsatt en solid utgivelse som også inneholder en fin, fin cover av David Bowies kjente låt; Space Oddity.

Space Oddity er opprinnelig på Bowies andre album fra 1969. Albumet ble relansert som Man of Words/Man of Music i USA, 1972. Saigon Kick ble offisielt oppløst i 1999, men i 2014 spilte de live med bl.a. Avenged Sevenfold, Volbeat, Alter Bridge og All that Remains, så helt slutt er det ikke.

HØR OGSÅ: Coverlåt nr. 6.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no