Fiffig kald krig

Her snakker vi god, gammeldags spionthriller med handling midt i den kalde krigen mellom Russland og USA. Derfor passer det egentlig greit med atombombe på avveier og potensielt samarbeid mellom KGB og CIA.

Henry Cavill rister opp, men rører ikke.
Henry Cavill rister opp, men rører ikke.

THE MAN FROM U.N.C.L.E. – DVD. er en sjarmerende, vittig og spennende actionthriller med glimt i øyet. Napoleon Solo (Henry Cavill) og Illya Kuryakin (Arnie Hammer) må ufrivillig takke ja til et samarbeid for å sette kjepper i hjulene på en mektig – og selvfølgelig – kriminell organisasjon med flere ugler i potetmosen enn Nixon, Kennedy og Reagan til sammen.

Solo og Kuryakin er agentene med skills som også kjemper innbyrdes om å ha de feteste dibbedutene og det beste øh…spionutstyret! I løpet av to timer får publikum servert en underholdende historie med heftig action, gjennomført klesstil hos menn og kvinner og en bra historie i vittig landskap med rom for både latter og glede.

Til å være regissert av Guy Ritchie (Snatch, Lock, Stock…, Sherlock Holmes), er det få voldsomme scener. Det er flust med action, men i gladvoldens tegn blir det aldri særlig brutalt. Det gjør faktisk ikke noe, da filmens tone kler et mindre voldelig konsept. Legg spesielt merke til hvor bra Henry Cavill (Man of Steel) er som kløktig spion og damebedårer.

Filmen er ellers basert på TV-serien med samme navn fra 60-tallet og mesteparten av handlingen foregår i Italia. Legg merke til kløktig bruk av musikk i Ennio Morricone-land, hvor spaghettimusikk gir relasjoner til velkjente og klassiske westernfilmer.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5