flukt-løp-flukt

The Maze Runner var første film i James Dashners novelle fra 2009. Nå er det tid for neste kapittel i bok nummer to av snart fem. 

Ungdommer gjør hva som helst for litt ekstra oppmerksomhet
Ungdommer gjør hva som helst for litt ekstra oppmerksomhet

Maze Runner – Ildprøven – DVD. I den første filmen fikk vi se utvalgte ungdommer sendt til et lukket samfunn som var omringet av uendelige labyrinter som viste seg å ikke være en umulig rømningsvei til slutt. Flyktningene har nå kommet seg i sikkerhet til et mer humant samfunn hvor de møter andre likesinnede som også slapp unna den fengslende labyrinten.

De aller fleste er fornøyde med sin nye tilværelse, men hva er vel en postapokalyptisk historie uten minst en ugle i potetmosen? Stedet er som en flyktningleir under streng bevoktning hvor spesielt utvalgte daglig blir sendt til et bedre sted, et nytt hjem og lysere fremtid. Vil dette være et sted hvor alle danser på roser, og om så er, hvor ble rosens torner av og hvem er egentlig dum nok til å danse på roser?

Hva om flyktningene ikke blir sendt til et bedre sted, hvor havner de da? Kan de ha blitt valgt ut som ufrivillige deltagere i Stabburets nye reklamefilm for MAKRELL I TOMAT, eller skal de kanskje finne opp en kur mot idioti eller bli tvunget til å være med i et realityshow med kamerafolk fra Ungarn?

Det ryktes om Strake Armé – en frihetshær i fjellet. Kanskje de heller skulle ta utfordringen på strak arm og flykte der?

 

Les også: UNGDOM FOR VOKSNE

 

ILDPRØVEN passer aller best til et litt yngre publikum fra 12 år. Innimellom fluktløp, urasjonelle handlinger og situasjoner som viser inspirasjon til The Walking Dead og Falling Skies blir helhetsinntrykket noe likegyldig, men ikke helt bortkastet. Spesielt ikke for et yngre publikum som også har rett til vellaget og tidvis spektakulær underholdning.

karakter4

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no