Overprist popkorn?

Så er det over for denne gang. Disney on Ice har besøkt Oslo Spektrum og DNB Arena i Stavanger med til sammen 20 show. Showet var visst skambra. Men så var det dette med popkornprisene da!  

150 kroner for et prinsesseglass fylt med Shave-ice er ikke så avskrekkende om en ser på helheten. Her er fjorårets og årets beger.
150 kroner for et prinsesseglass fylt med Shave-ice er ikke så avskrekkende om en ser på helheten. Her er fjorårets og årets beger.

I FORHOLD TIL HVA? Du kan føle deg så unik du bare vil, men popkornpriser, prisen for en Shave Ice og lignende, har blitt diskutert i mange år. CBS News kunne allerede i 2010 fortelle om en Askepott-lommelykt til 20 $ og en pose popkorn til 10 $. I 2013 kunne en lese om popkorn til 15 $, slush til 16 $ og sukkerspinn til 18 $. I 2014 tikket det dessuten inn en dramatisk melding fra Belfast om slushpris på 9 £.

Det er ingen tvil om at Disney opererer med stive priser, men det er allikevel noe som blir glemt blant popkorn og Shave-Ice-hysteriet.

I DNB Arena og trolig i Oslo Spektrum kunne en velge å kjøpe snacks i de ordinære kioskene som ikke opererer med «flyplasspriser». Da blir det jo et valgfritt alternativ om en vil kjøpe ordinær snacks eller snack i penere innpakning.

 

Les også: Krig, Disney og Chaplin

 

i DNB Arena kostet det circa 130 kroner for popkorn og det samme for sukkerspinn. Var det alt?

Nei, det var ikke alt. I popkornet fikk en for eksempel med maske av snømannen Olaf fra filmen Frost. De som kjøpte Shave-is til 150 kroner fikk med et fint gjenbrukelig prinsessebeger som ungene vil ha mye glede av etter showet. Spesielt om de husker på å ta det med hjem. Hva skulle dette egentlig kostet? Det finnes tross alt et rimeligere alternativ.

 

En avis i Stavanger kunne fortelle om flere som hadde brukt over 1000 kroner på effekter og slikt. Jeg vil fortsatt anta at det var valgfrit, og at Mikke Mus ikke stod med ladet våpen ved inngangen.

Etter showet kan en plukke med seg plakat og bokmerke fra showet. Helt gratis.
Etter showet kan en plukke med seg plakat og bokmerke fra showet. Helt gratis.

Populært nips fra kjente varemerker har høyere priser. Dette gjelder ikke bare Disney-produkter. OM vi bare skulle kjøpt et rosa prinsessebeger uten innhold – hva ville det kostet i butikk? 10 kroner? 50 kroner? 100 kroner? Jeg går for sistnevnte tall og mener at ekstrautstyret rettferdiggjør en høyere sum. Hvor mye koster det for eksempel om mor eller far skal betale for en drink på byen, eller for 1,5 øl på DNB Arena, eller hva med en pølse til nesten 100 kroner på fjorårets What´s Brewing-festival?

 

Interessert i priser? Les Pristest Shell, Statoil, Esso

 

Billettprisene til showet var heller ikke avskrekkende. En skal huske på at det er ganske mange mennesker som er involvert i et show av dette kaliberet, og de skal også ha lønn. En billett til Disney on Ice kostet 415 kroner. En billett til årets konsert med Metallica i Bergen koster over 900 kroner, og en billett til AC/DC i Oslo koster 835 kroner.

Alt i alt kan en godt si at det er i overkant høye priser, men om en ser på helheten er det ikke så galt som først antatt.

Tekst og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no