Ny singel: Linni Meister

I dag slipper Linni Meister ny singel. Teksten forteller en tidvis trist historie om en fyr som har brukt opp hele lønna på Corona, som jo må være en god nok grunn for realitycheck! 

linni-øl

LINNI MEISTER & Katastrofe & Morgan Sulele – Øl. La oss ta noen formaliteter først. Øl følger opp fjorårets Nofilter, som var en av fjorårets mest populære hits blant folk som bruker opp lønna på Corona. Denne låten er ikke like dramatisk i språklig innhold, hvor Linni mener at «alle gutter tilter når de ser henne på Insta».

ØL er en bedre låt enn Nofilter, fordi den har et mer gjennomtenkt trøkk. Jeg er rimelig sikker på at dette vil bli en hit blant de som bruker opp lønna på Corona fordi ØL klistrer seg til hjernebarken sporenstreks. Jeg vil anta at leserne spør seg om hvorfor Linni valgte å synge en sang om øl. Hvem er da jeg til å nekte scoopets lesere et vettug svar på dette.

– Dette er en låt det er lett å komme i god steminig av. At Katastrofe og Morgan Sulele gjør hvert sitt vers på låten, trekker heller ikke festfaktoren ned. Mange tror at jenter som er feminin utvendig kun drikker champagne, men der tar de feil! Skinnet bedrar og jeg foretrekker mer enn gjerne øl når jeg først er på fest. Det er viktig å spre litt glede ved å lage god stemning, for det blir lagt mange låter om kjærlighetsproblemene som vi alle har. Misforstå meg rett: jeg er en sucker for kjærlighetssanger, men innimellom må man kunne slå ut håret og ta en trall om øl, forteller Linni.

Om en ser bort fra en forholdsvis uinteressant og ekstremt banal tekst, så er det mest politisk korrekt å slakte trancepoppere som dette. Folk kan egentlig mene hva de vil, men om en ser på sjangeren, er ikke dette dårligere enn mye annet. ØL vil bli godt mottatt hos lyttere som gjerne bruker opp lønna på Corona. Folk som meg vil ikke våge å spille denne høyt på stereoanlegget- kanskje like greit.

Så gjenstår det å se om dette vil bli en størst hit blant ungdommelige lokaler med sterk odør av Clearasil, eller om Linni Meisters ØL vil ha bredest appell hos fremtidige arrangement hos norske hjemmebryggere og bryggeri. Jeg gjetter på førstnevnte punkt.

Om en ser på ØL-videoen, kan det faktisk være at hele låten er basert på en løgn. En ser ganske tydelig at Linni trolig har fylt ølflasken med vann før hun tar en «bånnski». Videoen ser du HER.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny