Ekstrem sport og tattis

Møt Utah, mannen som kan ALT. Han er en tidligere ekstremsportutøver som levde på kanten av ekstremsportsutstyret, men nå er han FBI-agenten som infiltrerer et knippe kløktige skurker som leker Robin Hood, sånn cirka.

point-break-surfing

POINT BREAK. Utah har flere skills enn ekstremsportøvelser. På usedvanlig finurlig vis drar han tidlig en svær kanin opp av capsen som forklarer hvorfor skurkene utfører spektakulære stunst i ransforsøkene. Dette gjør uansett at Utah får sjansen til å infiltrere ekstremsportmiljøet, hvor det er viktig å kunne alt fra surfing og fjellklatring til såkalt wingsuit flying. I tillegg er det viktig å ha store meningsfulle tattoveringer på overkroppen.

Utah infiltrerer skurkene som etter hvert blir hans venner som fyrer opp marihuana med lighter, men bruker pinner og fjøl når de skal fyre opp leirbål. De er egentlig ikke så verst, men det er ikke Utah heller. Allikevel er hans oppdrag å stoppe de antatt meningsfulle herverkene og tyveriene, men lett blir det selvfølgelig ikke.

Point Break har spektakulære stuntscener i ekstremsportmiljø, og ferdig med det. Dette er allikevel ingen dokumentar, og filmens historie blir småkjedelig og uengasjerende og på merkelig vis noe bleik. Luke Bracey (Utah) er mest kjent fra øh…Home and Away, men har også spilt i den svært solide Pierce Brosnan-filmen November Man. Skurkesjefen Bodhi blir spilt av Édgar Ramírez som er godt kjent som Carlos i TV-serien Carlos fra 2010.

KATHRYN BIGELOW er kanskje et kjent navn for mange. Hun er uansett regissøren bak den originale Point Break-filmen fra 1991 med Patrick Swayze og Keanu Reeves hovedrollene. Bigelov er en av de aller kuleste kvinnelige regissørene som også står bak The Hurt Locker – 2008, Near Dark – 1987, Blue Steel – 1989, Zero Dark Thirty – 2012 og ikke minst Strange Days – 1995.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

POINT BREAK • Kinopremiere: 26.12. • Regi: Ericson Core • Skuespillere: Teresa Palmer, RAy Winstone, Édgar Ramírez, Delroy Lindo og Luke Bracey • Spilletid: 107 min • Aldersgrense: 12 år.

karakter3