Lite realistisk troverdig

Det finnes mange, de er oftest ræva, og nå har en fått et nytt tilskudd på dritsjangeren om voksne som oppfører seg som dysfunksjonelle roboter i nærvær av barn. 

daddys-home-i

DADDY´S HOME – Blu Ray. Filmen forteller den gripende historien om stusselige Brad som aldri helt føler seg som en akseptert stefar for ungene til samboeren Sara. Samtidig er han den eneste pappaen de har, da den originale faren er langtvekkistan. Uheldigvis skjer det som ikke skal skje. Barnas ordentlige pappa dukker opp igjen, og sett slikt – han får bo i samme hus som familien som allerede har en reservepappa, eller stefar om du vil.

Mark Wahlberg og Will Ferrell spiller rivaliserende pappaer som skal gjøre sitt beste for å tilfredstille Sara og ungene. Kun en kan stå igjen som den ukronede vinner av den uoffisielle konkurransen om familien.

Filmer som dette er ganske ufyselige og blir mer urealistiske enn science fiction-filmer. Forskjellen er at både skuespillere, forfatter og regissør presenterer handlingen som troverdig – noe som kunne ha skjedd. Vil det bli voldsome stunder før et melankolsk mellomparti som avsluttes med en god løsning for alle?

I de fleste land utenom USA kunne ikke dette skjedd, og i USA kunne det nok heller ikke blitt en realitet med to voksne menn som for eksempel arrangerer julaften i mars for å smiske med ungene.

Daddy´s Home er okei underholdning for et yngre og mindre kresent publikum som ikke lar seg irritere over dusinvis med klisjeer. Ferrell og Wahlberg byr på noen festligheter, men det er først og fremst konseptet som er problemet.

 

Scoopet har laget en liste over andre familiefilmer hvor undertittelen på de fleste kunne vært: Hjelp!, vi har ikke så god peiling på unger, og blir voldsomt usikre-filmene. SJEKK LISTEN HER.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter3