Finans og krise 2007

Denne troverdige filmen om finanskrisen i 2007 var en av snakkisene under årets Oscar-utdeling. Filmen var også kåret som årets beste film men blant fem nominasjoner vant den en for beste tilrettelagte manus. 

the-big-short-iTHE BIG SHORT – Blu-ray. Eiendomsmarkedet på midten av 2000-tallet er så brennheit at noen få aner ugler i potetmosen. Denne filmen forteller den sanne historien om fire menn som gjør finurlige avtale med bankene som omsider gir god profitt til dem, mens millioner av mennesker mister jobbene og hjemmene sine. The Big Short forteller historien om hvordan et slikt stunt kan gjennomføres, samtidig som den viser realiteten av hvordan en finanskrise kan oppstå.

Dette er trolig en ganske viktig film som forhåpentligvis kan gi lærdom av at slikt ikke skal skje igjen, men en kan jo aldri vite. Filmen byr på godt skuespill fra Christian Bale (som alltid), Steve Carell, Ryan Gosling og Brad Pitt. Den er ment å ha en humoristisk undertone og blir ganske underholdende. Helg bergtatt ble jeg dog ikke.

Filmen er basert på boken The Big Short: Inside the Doomsday Machine, skrevet av Michael Lewis (Moneyball, The Blind Side).

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4