Trøbbel i paradis

 

 

Sett slikt. Jaume Collet-Serra har laget nok en knallgod film som politisk korrekte kritikere vil gi middelmådig karakter. Denne gangen forsøker han å redusere befolkningen langs badestrendene. 

Blake Lively tar seg en fortjent pause fra surfingen.
Blake Lively tar seg en fortjent pause fra surfingen.

THE SHALLOW. Den surfebrettengasjerte Nancy (Blake Lively) er en naturlig pen og sunn jente oppsøker et bortgjemt ferieparadis i Mexico. Hennes venninne er fyllesyk og yr som velger å bli hjemme. Nancy får skyss av en lokalkjent dude som ønsker henne lykke til før hun får sjansen til å si «Surf´s Up», eller nynne til Beach Boys. Nancy får kontakt med to lokale surfere som sier at det er lite å bekymre seg for i sjøen. Det eneste er at det finnes noen skjær, og så er det høy- og lavvann, forståss.

Da det nærmer seg kveld, takker guttene for seg. Nancy tenker det samme, men vil surfe på en siste bølge før hun legger inn årene. Det viser seg å være et dårlig valg. Problemet med slike steder er at det kan være umulig å få hjelp om en skulle behøve det.

The Shallow er en tidvis nervepirrende film med svært bra foto og regi. Historiens oppskrift er ikke nyskapende og gir relasjoner til andre, mer kjente filmer. Om en tenker på utallige filmer med en fantasillion i budsjett, er det herlig å bare se en film uten overforbruk av superhelter og eksplosjoner. Filmen har ikke fortjent en sterk femmer, men som en hyllest til produksjoner med et budsjett som ikke kan redde et større land i Afrika fra sultedøden, er det herlig befriende å la seg underholde av realistisk spenning.

Dessuten hviler mye av filmen på utseende og skuespill fra Blake Lively (The Age of Adaline, The Town, Gossip Girl) som gjør en svært bra profil som lettkledd surfer med problem. The Shallow har også en behagelig spilletid på 86 minutt.

Blake Lively tar seg en mindre fortjent pause mellom surfingen.
Blake Lively tar seg en mindre fortjent pause mellom surfingen.

Jaume Collet-Serra har tidligere regissert Liam Neeson i Unknown, Run All Night og Non-Stop i tillegg til House of Wax og Orphan.

 

THE SHALLOWS • Regi: Jaume Collet-Serra • Blake LIvely, Óscar Jaenada, Sedonna Legge • Aldersgrense: 12 år • Spilletid: 86 minutt.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5