Hermegås 1

The Asylum er et produksjonselskap fra California som livnærer seg på lavbudsjettsfilmer. Det mest interessante er allikevel at de må ha verdensrekord i å herme etter filmer som mildt sagt er mer kjente. 

THE ASYLUM: Scoopet.net vil presentere en røys med filmer fra denne hermegåsa. De mest ekstreme tilfellene blir presentert, og husk at høy og lavbudsjettsfilmen ofte blir lansert samme år.

Dette selskapet ble dannet i 1997 av David Rimawi, Sherri Strain og regissør David Michael Latt. Også da var det «rett på video»-filmer som var fokuset, men de fant det vanskelig å finne et marked for sine filmer, selv om debutfilmen Bellyfruit fra 1989 har fått ok omtale. Hvorfor ikke produsere en lavbudsjettsfilm av en storfilm som er på vei, og surfe på samme bølgen?

I 2005 produserte de sin første «hermegås». Steven Spielberg var på vei med H.G. Wells novelle fra 1898 av The War of the Worlds. The Asylum gjorde det samme, bare uten høytlønnede skuespillere og budsjett. Begge filmene ble lansert i 2005.

The Asulym fikk med seg den ukarismatiske hoggestabbene; C. Thomas Howell og Jake Busey, mens Spielberg kunne skilte med Tom Cruise og Dakota Fanning på filmplakaten.

wariginal
War of the Worlds – 1953

På IMDB har Spielbergs War of the Worlds fått 6,5/10 fra 239.504 brukere, mens billigutgaven fikk 3,3/10 fra 1991 brukere.

WAR OF THE WORLDS har ellers blitt filmatisert flere ganger tidligere, hvor den første filmatiseringen fra 1953 har fått hele 7,1/10 fra 19.696 brukere.

 

30. oktober 1938

Skuespilleren Orson Welles leste H.G. Wells novelle på radio i 1938. De første to tredjedelene av kringkastingen ble presentert som en serie av oppdiktede nyhetssendinger. Dette resulterte i at svært mange lyttere trodde at USA ble invadert av aliens, og en viss panikk ble skapt.

Hermegås – del 2.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Scoopet på Facebook.