Craft Beer Poland 2

 

Endelig kommer del to av spalten: Godt øl i Polen?. Det var pigede på tide, for i skrivende stund er det få timer til jeg drar tilbake til Gdansk.

 

Fra før av har vi i det minste lært at det finnes godt håndtverksøl i Polen. En har også lært at Spozywczo momopolowy ikke er navnet på en god ølbutikk, men at det faktisk betyr Dagligvarebutikk og vinmonopol.

 

Les også. Godt øl i Polen? – del 1

 

sdFASDFAS

Etter lengre ventetid på overnevnte pub, så jeg fortsatt ingenting til eieren. Det endte med at jeg tok ølet med og gikk tilbake til hotellet. De ansatte fikk et telefonnummer eieren kunne ringe om han skulle være interessert i å bytte. Jeg hørte aldri noe, men der igjen så hørte han aldri noe fra meg heller, og det ble ikke flere besøk der.

Det fantes fortsatt håp. Ryktene om en virkelig bra bar i byen kunne vise seg å være korrekt. Var det virkelig et sted som ville bytte øl, eller i det minste selge godt, polsk håndtverksøl?

 

Doctor brew – Cascade IPA

5,6%

56 IBu

Etikett minner om Coisbo.

 

 

Ingen hadde blitt skuffet om denne hadde blitt servert på pub .

God karbonering, fin humleduft, syrlige toner og god humleprofil.

En veldig god IPa hvor eneste minuset er at den mangler en-to prosent for å blitt enda mer fyldig. Allikevel en herlig og fakisk krispy øl.

4,5 av 6

 

Doctor brew – 8%

Double IPA – 99 IBU

Fin mørkere gyllen. Bra karbonering. Fin syrlig med fremtredende humlearoma. Tørr i gane, god øl. Skjuler alkoholen godt – ingen mektig dipa. 5 eller 4,5.

 

Podroze Kormorana

American IPA

6%

God duft, fin karbonering, men ikke fullt så sparkling i ganen.

Litt mer anonym humleprofil, antydning til syrlig ,en også her litt daffere toner.

Etter noen slirker blir den litt daff og en viss tørr antydning i ganen.

Mer som en pale ale. Ikke førstevalg, men helt okei alternativ, ikke mer.

Skjuler alkoholen godt, så kunne blitt lurt til at dette var en butikkøl.

3,5

 

Podroze

Coffee Stout 4,8

Imponerende gode kaffetoner i både lukt og smak. Blir litt tynn i ganen, men gode kaffearoma fukter ganen godt. Der smaker kvalitet og balansert øl lang vei. Minus: litt tynn, men som en mild øl er denne et godt valg.

4,5

 

 

Pinta

Dobry Wieczor

Oatmeal Stout 4,5.

Ikke er det havre og ikke er det stour.

En totalt ukarbonert øl som ville hatt korrekt karbonering om det var en quadrupel. Nå er dette i gen quadrupel og heller ingen god øl.

Til tross for mangel av usmak, mangler den også smak. En syltynn opplevelse som er et hån mpt både havre, stout, gjær, humle og malt. Piss og vas. Og mot england med flagg på etikett

1

 

Grand Impeial Porter

Esencja smaku Czarnego Piwa

8%

Buleøl hvor jeg fikk advarsel om at…dette er en svart øl. Okei, sa jeg. Kanskje de skulle sagt det var norges svar på laadegaard eller andre kverulanter som forsøker å stjele et stadig økende marked av hippere ølsjanger.

Grei karbonering, på en måte fin fyldig og kremet men det er en bismak jeg ikke liker. Den er bare et dårlig syrlig håndverk med antydninger til god aroma av tørkede frukter i retning rosiner, men det er noe ubalansert og utvannet phoney balloney her.

2